Select Page

Waarom een Goose Float?

Wij karpervissers en vooral penvissers zijn uniek in onze soort en willen nu eenmaal een uniek oerdegelijk product in onze handen of in de tackle box hebben. Iets waarmee we kunnen pronken en waar veel tijd en aandacht aan is besteedt. Iets dat niet zomaar stuk gaat. En hufterproof is.

Daarom maak ik mijn pennetjes met veel zorg en zijn alle pennetjes net als wij karpervissers, uniek in hun soort.

Elk pennetje verschilt van de ander.

Waarom zijn mijn pennetjes duurder dan de reguliere pennen die op de markt te koop zijn. Daar zijn een aantal redenen voor. Alle pennetjes zijn handgemaakt en met handgemaakt bedoel ik dat alle onderdelen die er aan op in of in het pennetje zitten, vervaardigd zijn, middels handwerk.

De balsa drijflichaampjes zijn stuk voor stuk met de hand door mij gevormd, geschuurd en uitgeboord. Daarnaast zijn de “stems” vrij vertaald stengel, (een goed Nederlands woord kan ik niet echt vinden hiervoor) allemaal met de hand geschuurd, ingekort en allemaal voorzien van een boorgaatje waar ik later het oogje in monteer. Overigens het oogje wordt ook met de hand gedraaid en verlijmd met constructie lijm. Ik heb er een hekel aan als ik aansla en het oogje blijft achter op mijn draad en de pen vliegt door de lucht of drijft nog op het water.
Na montage ( drijflichaam op de stem) worden de meeste pennen voorzien van een veertje en wikkeldraad. Is dit eenmaal gebeurd krijgen de pennetjes allemaal meerdere laklagen. De antenne krijgt eerst een grondlaag en daarna zijn definitieve kleur, inclusief de signaal rode tip. De pennen worden dus niet gedipt, dat wil zeggen, een manier om een eenmalige dikke laklaag op de pen te verkrijgen een manier die meeste pennenbouwers toepassen. Mijn pennetjes worden met de kwast meerdere malen gelakt. Na een aantal laklagen ( minimaal 5 ) worden de pennetjes lichtjes op geschuurd voor de laatste laklaag, mijn kenmerk Goose.

Er gaat dus nogal wat tijd inzitten in het vervaardigen van een Goose Float

Maar dan heb je wel een uniek exemplaar in handen dat een sieraad voor elke hengel of tacklebox is.
Om telkens een andere vorm of kleurstelling te maken, blijf ik continu variëren in het draaien en beschilderen van mijn pennetjes.
Daardoor gaan er ook veel pennetjes regelrecht de prullenbak in omdat ze niet voldoen aan mijn visie die ik op dat moment heb.

Dus mocht je besluiten om een Goose Float aan te schaffen, dan heb je 100% zeker een uniek product in handen en uiteraard met vangst garantie..

Goede vangst!

Richard Gans a.k.a “The Goose”

 

VIDEO

Een kijkje in de werkplaats, gemaakt door leerlingen van OBS de Jagersplas.